Möte med andra hundar..... | Skogens Pärla

Skogens Pärla

Chihuahua kennel

Möte med andra hundar.....

Möte med andra hundar med din valp. Nu har vi också en väldigt liten chihuahua valp. Det kan innebära skador och onödiga händelser om du låter din hund hälsa på andra hundar på promenaden. Självklart ska din hund få leka med andra hundar i dess storlek men inte på promenaden.

Vill du ha en hund som följer dig och inte drar eller skäller på andra hundar har du världens chans nu som valpägare.  Vid mötet med annan hund, om din hund visar intresse för den mötande hunden. Då säger du bara ”nej” med en mörkare bestämd röst, för att sen belöna den efter ögonkontakt med ett ljust ”bra”. Där har du visat din valp att andra hundar hälsar vi inte på promenaden. Du är ledaren och ska hela tiden visa vad som är rät och fel. Sedan är valpar som barn man får antagligen upprepa samma sak vid nästa möteJ Du kommer att slippa mycket arbete i framtiden.

Blir din hund utskälld eller rädd och vi ”tröstar” hunden är det en signal som gör den ännu mer osäker och rädd. Hunden litar på dig så om du istället visar att ” det är inget att bry sig om” med glad och ljus röst så tycker hunden snart det också.

Tänk på att inte ömka hunden, då signalerar du bara att du själv tycker något är otäckt.

Genom att vara en säker och trygg ledare får du en säker och trygg hund.

Källa: Hund möter hund, Fredrik Steen

14 maj 2018

Välkommen

 

 

Nyhet! Beställ          

Chihuahua boxen!

Länkar